اگر مایل به تولید و فروش انواع میوه خشک هستید باید از دستگاه سبزی و میوه خشک کن که از انواع ماشین آلات عمل آوری مواد غذایی است و دارای اجزای مختلفی مانند بدنه یا کابین اصلی دستگاه، المنت های حرارتی، فن، سیستم تهویه سینی (برای چیدن میوه و سبزیجات درون دستگاه)، المنت های حرارتی است، استفاده کنید.
از سالها قبل خشک کردن میوه و سبزی در کشورهای مختلف دنیا و کشور ایران مرسوم بوده است؛ اما نقاطی در دنیا وجود دارند که همیشه به میوه تازه دسترسی ندارند. همچنین افزایش نیاز بازار موجب شد تا تولید کنندگان میوه خشک صنعتی تصمیم به تولید انبوه با استفاده از دستگاه های میوه خشک کن بگیرند.
قیمت دستگاههای میوه خشک کن صنعتی با توجه به ظرفیت و تکنولوژی مورد استفاده در آن ها متفاوت است.
حرارت دادن میوه و سبزیجات موجب خارج شدن رطوبت از میوه و در نهایت خشک شدن آن می شود. در ادامه رطوبت توسط هواکش به قسمت تهویه منتقل و از دستگاه خارج می شود. گردش هوا در دستگاه میتواند به صورت افقی و یا عمودی در جریان باشد. اگر سیستم گردش هوا به صورت افقی باشد، تهویه در انتهای دستگاه قرار می گیرد و اگر گردش هوا در دستگاه به صورت عمودی باشد، سیستم تهویه در قسمت بالای آن قرار می گیرد.
فن و سیستم تهویه به صورت همزمان در دستگاه کار می کنند که در نهایت موجب گردش هوا و خروج رطوبت میوه از دستگاه خشک کن می شوند.
سینی ها: سینی هایی که در دستگاه چیده می شوند، در مدل ها مختلف دستگاه های میوه خشک کن متفاوت هستند، سینی بعضی از دستگاه ها متحرک هستند و منبسط می شوند، در حالیکه جنس بعضی از آنها سخت می باشد.
حرارت: بسیاری از مواد غذایی در درجه حرارت بین 203 و 293 خشک میشوند و میوه ها و سبزیجات در این دسته بندی قرار میگیرند. اما برای از بین بردن باکتری ها در گوشت و مواد پروتئینی نیاز به حرارت بیشتری می باشد. درجه حرارت و گردش هوا برای محصولات مختلف باید طوری تنظیم شود که میوه یا سبزیجات به صورت یکنواخت خشک شوند . اگر میزان حرارت نقطه بهینه آن بالاتر باشد، سطح بیرونی میوه ممکن است بسیار خشک شود و در داخل آن کمی رطوبت بماند.
در ادامه به معرفی دستگاه سبزی و میوه خشک کن صنعتی کابینتی و دستگاه سبزی و میوه خشک کن صنعتی تونلی که از پرکاربردترین ماشین آلات صنایع غذایی هستند، میپردازیم.
در صنایع غذایی دستگاه های خشک کن میوه کابینتی همانند کمدهای بزرگی هستند که دارای قفسههای مختلف برای قرار دادن میوه ها و سبزی جات هستند. این دستگاه ها دارای ظرفیت بالایی نیستند و در نهایت می توانند در هر دور در حدود سیصد کیلوگرم سبزی و یا میوه را خشک کنند. مدل های پیشرفته خشک کن میوه کابینتی از فن نیز استفاده می کنند.
میوه خشک کن های تونلی مدل هایی پیشرفته هستند و به همین دلیل میتوانند تا حجم دو تن انواع میوه و سبزی را خشک کنند. این دستگاه ها شبیه به تونلهای بزرگی هستند که میوه ها و سبزی ها بر روی تسمه نقاله های آن ها قرار می گیرند و به داخل دستگاه برده می شوند. در ادامه و پس از مدتی میوه و سبزی خشک شده از سمت دیگر دستگاه به بیرون تحویل داده می شود. دستگاه های خشک کن میوه صنعتی در کنار حجم بالاتر تولیدی از قیمت بالاتری نیز بهره می برد.
با گسترش کسب و کارهای خانگی و کوچک، استفاده از دستگاه میوه خشک کن خانگی بسیار افزایش یافته است و بسیاری برای کسب درآمد در منزل، تصمیم به خرید یک دستگاه میوه خشک کن خانگی گرفته اند که به تولید میوه خشک بپردازند.
دستگاه میوه خشک کن خانگی، یک دستگاه میوه خشک کن کابینی کوچک است که تعداد سینی آن حداقل 15 عدد باشد. البته یک دستگاه میوه خشک کن مینی تک کابین با 20 سینی نیز، میتواند یک دستگاه میوه خشک کن خانگی مناسب باشد.
برای کار با دستگاه میوه خشک کن خانگی و خرد کردن میوهها به یک دستگاه هسته گیر و دستگاه اسلایسر نیز ممکن است نیاز باشد. میوهها پیش از رفتن به داخل دستگاه میوه خشک کن خانگی باید هسته گیری و خرد شوند. پس از خارج کردن هسته میوهها با دستگاه هسته گیر، به وسیله دستگاه اسلایسر میتوان میوهها را به اشکال و اندازههای مختلف خرد کرد و سپس آنها را روی سینیهای دستگاه میوه خشک کنی خانگی قرار داد.
درباره این سایت